Kamera araştırmaları yaparken karşınıza çıkan ve yeni başlayanlar için biraz kafa karıştıran DSLR terimin anlamını sizler için kısaca açıkladık.
Son yıllarda fotoğraf makinesi alacak kişilerin sıkça karşılaşarak tercih ettiği DSLR Fotoğraf makinesi nedir? Ne işe yarar? Nasıl çalışır? işte bu soruların cevaplarını kısaca sizler için derledik.
DSLR (Digital single-lens reflex) eski SLR makinelerin önüne dijitalleşmenin "D"sinin gelmesi ile yeniden tanımlanan objektifi değiştirilebilen dijital makinalara verilen isimdir. DSLR makineler herkesin daha profesyonel fotoğraf çekebilmesini sağlayan dijital dönüşüm ve gelişim ile yapılmış kameralardır. Bu sayede profesyonel olmayanlarında daha kaliteli görüntü elde etmeleri sağlanmıştır.
Kısaca DSLR (Digital single-lens reflex) teknolojik değişimin profesyonel fotoğraf makinalarına yansımasıdır.
DSLR (Digital single-lens reflex ) Kameralar Hangi Bölümlerden Oluşur
DSLR fotoğraf makineleri en kompakt fotoğraf makinelerinin sahip olmadığı özelliklere sahiptir. Bunlar arasında en popüler olarak aşağıdaki özellikler bulunur:
- Daha büyük görüntü sensörleri
- Değiştirilebilir lensler
- Reklam öğesi düzenlemeleri
- Daha hızlı deklanşör hızı
- Daha hızlı kesintisiz çekim
- Otomatik poz parantezleme (AEB)
- Gelişmiş manüel kontroller
Yeni Başlayanlar İçin Giriş Seviyesi DSLR Kamerası Nasıl Satın Alınır?
Giriş seviyesi bir DSLR fotoğraf makinesine yatırım yapmak fotoğraflarınızı kompakt bir sistem veya bas-çek kameralaraa kıyasla önemli ölçüde iyileştirir. Unutmayın en iyi görüntü için DSLR fotoğraf makinesinin işlevlerini öğrenmek gerekir ve bunun için zaman ayırmanız gerekecektir. Bir DSLR kamera alacağınız zaman bütçenizi ayarlamak hangi ölçüde kamerayı kullanacağınız önemlidir. Giriş seviyelerinde fotoğraf çekmek için yüksek maliyetli DSLR kitleri almanız uzun zamanda makinenizin değer kaybetmesi ile sizi zarara uğratabilir. Ara sıra ya da proje bazlı işler için kamera ihtiyacınız var ise satın almak yerine Kamera Kiralama hizmeti alabilirsiniz
Çoğu giriş seviyesi DSLR fotoğraf makineleri aşağıda ki özelliklere sahiptir.
- Pozlama modları (manuel, obtüratör önceliği, diyafram öncelikli, programlanabilir)
- Otomatik poz parantezleme (AEB)
- Çevre birimleri için sıcak ayakkabı
- Beyaz dengesi modları (Otomatik, Bulutlu, Özel, Gün Işığı, Flaş, Floresan (Beyaz), Gölge, Tungsten, vb.)
- Sürekli çekim
- Odak modları (tekli servo, sürekli servo)
DSLR Kameralar için Lens Seçimi ve Önemi
Bir DSLR fotoğraf makinesi gövdesini satın almanın yanı sıra bir veya iki lens gerekecek. Bir merceğin bir fotoğrafı etkili bir şekilde yakalayabileceği mesafe çoğunlukla odak uzaklığına bağlıdır (genellikle mm olarak ölçülür). Odak uzaklığı ne kadar küçük olursa objektif bir görüntüyü daha yakından yakalar; Odak büyüdükçe objektif bir görüntü yakalar. Normal aralıktaki fotoğraflar için standart 18-55 mm objektifle başlayın. Uzaktaki nesnelerin fotoğrafını çekmek için 55-300mm aralığında bir telefoto objektif satın alın. 18-300mm standart ve telefoto zum özelliklerine sahip tek bir objektif satın alabilirsiniz, ancak çok daha pahalıya mal olacak. Doğru objektifi satın almak, aslında tercihinizin ve fotoğraf çekmek istediğiniz şeyin aynısıdır. El / kamera sarsıntısından dolayı bulanık fotoğrafları azaltan bir sarsıntı azaltma özelliğine sahip bir mercek de isteyeceksiniz. Canon'un bir dizi IS (görüntü sabitleme) lensleri ve Nikon'un bir dizi VR (titreşim azaltma) mercekleri var. Bu lens hatlarının her ikisi de bulanık görüntülerin azaltılmasında çok etkilidir. Kamera gövdesinin lens ile uyumluluğunu kontrol etmeyi unutmayın.
DSLR fotoğraf makinesi cisimlerinin, objektiflerden daha hızlı bir şekilde değer kaybettiğini unutmayın. Objektiflere bir kamera gövdesinden daha fazla para yatırın. Bütçenizin yaklaşık 1 / 3'ü bir kamera gövdesine, kalan kısmı bir veya iki lens üzerine yatırım yapmayı deneyin. Ayrıca, paradan tasarruf etmek için eski bir DSLR kamera ve objektif satın almayı düşünebilirsiniz. Birçok mağaza DSLR fotoğraf makinesi ve objektif paketleri satmaktadır. Kameranıza hakim olunca ve fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirdikten sonra, giriş seviyesi DSLR'nizi değiştireceğiniz ihtimali yüksektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder