28 Şubat 2019 Perşembe

Bilgisayar Kasası Ve Çeşitleri Nelerdir?

Bilgisayar Kasaları 
Kasanın içinde anakart takma tapsisi, güç kaynağı yuvası, bi kaç tane 5.25″ ve 3.5″ lik yuvalar, arka tarafında soket boşlukları vardır.
Genellikle, birer tane yeniden başlat, açma ve kapama düğmesi veardır. Ama bazen yan bazı kasalarda ‘reset’tuşu da görülmüştür. Yatay ve dikey yerleşenleri alüminyum veya çelikten yapılanları ve boyut olarak değişik yapılarda mevcuttur.
Kasa Çeşitleri 
Yerleşim, boyut, takılabilecek donanım sayısı ve sağladıkları güç gibi özelliklerden dolayı kasaları çeşitlere ayırırız.



  • a65be9f50739dcdea1524ff520f087a6Desktop Kasa:
Yatay olur ve üzerine monitör konur. Çok fazla yer kaplamaz. Tower Kasaya göre çok yaygın değildir. Genişleme kartları dikey yerleştirildiği için standart donanım kart sayısı fazla değil




  • Tower Kasa:
Tower kasalar büyüklük açısından üçe ayrılır:
  1. Full-Tower: En büyükleridir. 60-90cm arasında bir yüksekliği vardır. Güçlü bir güç kaynağına sahiptir. Boyutu büyük olduğu için çok iyi derecede soğutma yapar.
  2. Mid-Tower:  Full-Tower’a çok benzese de ondan biraz daha kısadır.
  3. Mini-Tower: En popüler olan bu kasa 50-60 cm yüksekliğindedir ve Desktop kasalardan daha geniştir.
Slim Kasa: Hem yatay ham dikey olarak kullanılabilinir. Genelde Mid-Tower büyüklüğündedir.
Kasalar ile ilgili yazımızda bu kadardı. Umarız beğenmişsinizdir. Sorularınızı yorum kısmına yazarsanız cevaplarız. Teşekkürler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Akıllı televizyonda gelinen son nokta

Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas şehrindeki teknoloji fuarı ( CES ) akıllı televizyonlarda gelinen aşamayı gözler önüne serdi. ...