14 Şubat 2019 Perşembe

İŞLEMCİ NEDİR ?

Aslında kısa olarak işlemcinin tanımı şudur: bilgisayarın temel işlem birimini oluşturan, belirli mantık ve matematik işlemlerini elektronik olarak yapabilecek biçimde, verilen komutları yorumlayan ve yürüten, yongalardan oluşmuş tümleşik devredir. 

İşlemci anakartda bulunuyor,anakart bilgisayarın bütün önemli bileşenlerinin monte edilmiş ve bunları bir senkronizasyon içinde yürüten bir cisimdir,yani işlemci kalp (ve aynı zamanda beyin) anakart damar diyebiliriz.

Dünyanın önde gelen  iki adet işlemci markası bulunuyor bunlar, AMD ve İNTEL'dir. Aslında işlemci çok basit normal bir insanın bu kadar bilmesi yeter. Ha ek olarak 'tamamda ne yapıyor bu anladık beyni de ne işe yarıyor' diye merak eden olabilir şöyleki: mesela siz müzik çaları açmak için muzik simgesine iki defa tıklıyorsunuz işte o anda bilmem kaç mili saniyede bu işlevi size karşınıza çıkarıyor siz müziği oynata tıklıyorsunuz bilgisayarda kod olarak anakartdan işlemciye gidiyor ve işlemci ses olarak dönüştürüp ses kartına ulaştırıyor. bunun gibi benzer çoğu şeyi yapıyor.Basit işlerde kullanıyorsanız bilgisayarınızı basit bir işlemci fiyatı 357-500 TL arasında değişir.İşinizi görür mü görür tabii.Ama ben baya oyun tutkunuyum güzel birşey olsun diyorsanız,e yani işin rengi biraz değişiyor hemde baya.Sizi 1.000-15.000TL fiyat aralığı bekliyor.

SON ÇIKAN AMD VE İNTEL İŞLEMCİLERİNİN EN YENİ ÜRÜNLERİ 👇🔥





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Akıllı televizyonda gelinen son nokta

Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas şehrindeki teknoloji fuarı ( CES ) akıllı televizyonlarda gelinen aşamayı gözler önüne serdi. ...