9 Şubat 2019 Cumartesi

Ram Nedir ? Ram bilgisayarda ne işe yarar ? RAM türlerinde son nokta Nerede ?

İnsanda beyin, makinede motor hangi görevi yapıyorsa bilgisayarda da RAM o işlevi görür. Bir başka deyişle bilgisayarda çalışılan verilerin hızlı erişilebilirliğini artırmak için bilgisayar hafızasında tutmaya yarayan bir donanımdır. Tıpkı bir insanın beyni gibi, bilgisayarın ihtiyacı olan her bilgi RAM’de olmalıdır. Bir bilgisayarın belleği yani beyni olan RAM bilgisayarın kapasitesine göre olmalıdır.


Yani daha fazla bilgi yükleyebilmek için bilgisayarın kaldıramayacağı bir RAM kullanmak işinizi kolaylaştırmaz. İşte burada RAM’i destekleyici anakart ve diğer parçalar devreye girmektedir. Bunun yanında çok güçlü ve hızlı bir bilgisayarınız olsa bile eğer yavaş bir RAM’i varsa bilgisayarınız yavaş çalışacaktır.



   Ne demiş atalarımız: “Atı ram koşturur, bilgisayarı ram coşturur.”
   Şaka bir yana düşük ram yüzünden ekran kartı gibi parçalarımız iyi olsa bile video oyunlarında düşük FPS sorunu yaşıyoruz. Dikkat etmek gerekiyor satın alım yaparken.
Pekala ram nedir anladık, ram ne işe yarar onuda anladık.Peki ram camiasında neler çıktı en fazla ram kapasitesi nedir ? Ve türleri nedir ? gelin birazda onlara Göz atalım😉👇

ŞUanda 09.02.2019 tarihinde ram kapasitesi 16 GB olmakta(tek adet). Şöyleki anakartda 4 port bulunuyor ve en fazla 32GB (4 x 8GB veya 2 x 16GB) bulunabilir Ve ayrıca DRAM ve SRAM olmak üzere iki çeşit RAM bulunuyor.



 2017 yılında Computex'te de sahnelenen dünyanın en hızlı RAM'lerine ev sahipliği yapan ADATA, sonunda bu yeni RAM'lerini bizlerle paylaştı. Peki ADATA XPG SPECTRIX D80 neler sunuyor ? 
Şimdi öncelikle XPG SPECTRIX D80'in elimizde 3600 MHz frekansında çalışan 8 GBx2 dual bant RAM'lerinin olduğunu söyleyelim.Ailede çok sayıda seçenek yer alıyor. Ama kabaca söleyecek olursak,2666 MHz ve 8 GB'tan 3200 MHz ve 16 GB kapasiteye kadar seçenekleriniz var. Ha, 3600 MHz frekansta Quad, yani dörtlü set olarak da tercih edebilirsiniz ki, bu senaryoda sahip olduğunuz PC konfigürasyonun bütünü inanılmaz olacaktır diye düşünüyorum.

XPG SPECTRIX D80'in en önemli yanlarından biri kuşkusuz sıvı-hava  karışımını deneyen ilk  RAM olması.BEllek devresi üzerinde yer alan ısıyı dağıtıcı malzemeleri yanı sıra alüminyum soğutucu ve nitrojen sıvıdan faydalanan RAM, böylece performans yönünden doyurucu bir deneyim sağlıyor. Şunu da bilmekte fayda var sıvı nitrojenin kullanıldığı bölüm XPG RGB Sync uygulaması yoluyla kolayca istediğiniz şekilde renkleniyor. XPG SPECTRIX D80'e dönecek olursak, üst seviye performans isteyen oyuncular gönül rahatlığıyla bu bellek kitini tercih edebilir. 1600 TL civarında bir fiyata bulunabiliyor.



Umarım işinize yaramıştır iyi günler !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Akıllı televizyonda gelinen son nokta

Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas şehrindeki teknoloji fuarı ( CES ) akıllı televizyonlarda gelinen aşamayı gözler önüne serdi. ...