13 Nisan 2019 Cumartesi

Yeni akıllı ev Robotu


Yapay zeka ve robotikteki gelişmeler eşliğinde robot ev yardımcıları hızlı bir şekilde gerçeğe dönüşüyor.Önde gelen robotik şirketi Anki, çoğu masada daha önceden yerini alan küçük kardeşi Cozmogibi, tüm evinizi yönetebilecek kişiliğe sahip ve hatta duygusal droid Vector’u tanıttı.
2016 yılında en çok satan oyuncak robot Cozmo’yu piyasaya süren şirket, kişilikleri olan icatlara odaklanmayı sürdürürken asistan robotlar çıkarmaya başladı. HD kamera, dört dahili mikrofon ve akıllı sensör kullanan Vector, çevresini algılayabilir ve evdeki basit işleri gerçekleştirebilir.
“Hey Vector”Robotumuz tamamen otonom, sürekli açık ve komutlara cevap vermeye hazır olacak. Tek yapmanız gereken “Hey Vector” demek. Yapabileceği işler hava durumu hakkında bilgi vermek,sorularınızı cevaplamak, zamanlayıcı-alarm kurmak ve hatta müzik duyduğunda dans etmek.
Asistandan daha çok arkadaş gibi.
Vector’u diğer ev robotlardan ayıran nokta, kişiliğe yönelik geniş kapasitesidir. Örneğin, insan dokunuşuna cevap verebilir ve gördüğü insanların isimlerini öğrenebilir ve programlandığı yüzlerce farklı animasyon sayesinde yüksek çözünürlüklü renkli IPS ekranı ile “Nasıl hissettiğini” size gösterebilir. Anki, Vector’in ‘beyin’ ini oluşturmak için Qualcomm Technologies’i kullandı. Vektör şu an çok akıllı olsa da, bulut aracılığıyla gönderilen düzenli güncellemelerle zaman içinde daha akıllı olacak.


Vector’u www.anki.com sitesinden inceleyebilirsiniz. 12 Ekim tarihinde genel satışa çıkarılacak olan robot ABD’de 30 günlük bir Kickstarter kampanyasıyla kullanılabilecek. Hem robot hem de SDK’ya (sistem geliştirme kiti) erken erişim sunan 199,99$’lık ve 249,99$’lık (artı vergiler) özel bir fiyatla satılacak.
Cozmo’nun Türkiye’deki fiyatının 1.300 TL ile 1.800 TL arasında olduğunu düşünürsek Vector bu fiyatlardan daha ucuz olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Akıllı televizyonda gelinen son nokta

Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas şehrindeki teknoloji fuarı ( CES ) akıllı televizyonlarda gelinen aşamayı gözler önüne serdi. ...