20 Mart 2019 Çarşamba

Bluetooth Nedir, Ne İşe Yarar?

Bir zamanlar birçok kullanıcı tarafından bir tür mucize gibi görülen kablosuz internet teknolojisinin artık bütün bilgisayarlar, b ya da diğer kişisel teknolojik aletler için mutlak bir zorunluluk olduğu düşünülüyor. Bugün hemen her yerde olan Wi-Fiprotokoller herkesin iyice aşina olduğu teknolojiler olsa da, mobil cihazlar çok da uzak olmayan bir geçmişte yıllar boyuncaBluetooth adlı bir kablosuz bağlantı çeşidiyle oldukça yakın bir ilişki içindeydiler. Bluetooth teknolojisi, sunucular arası bağlantılar için bir kablo kullanmak yerine düşük bir enerji ve yine düşük bir maliyet gerektiren kablosuz bir alternatif olarak tasarlanmıştı. Söz konusu bağlantı; PC’ler, mobil cihazlar, giyilebilir cihazlar, ev otomasyonları, araç içi eğlence, tıbbi ekipmanlar ve buna benzer daha birçok ortamda milyarca cihazda bulunabiliyor. Fakat, en güncel Bluetooth sürümü Bluetooth 4, birçok isim ve kablosuz bağlantı teknolojisinden oluşan bir altyapıyla geliyor: Klasik, Düşük Enerjili, Yüksek Hızlı, Akıllı ve Hazır Akıllı. İşte bu makale de bütün bu terminolojiyi anlamanız ve yeni PCdizüstü bilgisayartabletakıllı telefonakıllı saat ve fitness bilekliğinizde neyi aramanız gerektiğini bilmeniz için size yardımcı olmayı hedefliyor.

Bluetooth Nedir?

İlk olarak 1994 yılında Ericsson firması tarafından icat edilen Bluetooth, kablo bağlantısı olmaksızın cihazlar arasında iletişim kurulmasını sağlamaktadır. Kısa mesafeli radyo frekansı teknolojisine dayalı olurken 2.4 GHz ile haberleşmeyi mümkün kılmaktadır. Fiziksel ve protokol katmanlarından oluşurken bağlantının sağlanması fiziksel katmanda meydana gelmektedir. Protokoller aracılığıyla ise kaç bit transfer yapılacağı, mesajların doğruluk kontrolleri ve bitlerin gönderilme zamanları gerçekleştirilmektedir.

Bluetooth Ne İşe Yarar?

İki farklı cihazın çok daha kolay ve hızlı bir şekilde etkileşime girebilmesini sağlamaktadır. Bu sayede iki cihazda var olan belgelerin gönderimleri kablosuz bir şekilde yapılabilmektedir. Wİ-Fİ teknolojisinin ortaya çıkmasıyla popülerliğini büyük ölçüde kaybetmesine karşın halen çeşitli yararları sağladığı su götürmez bir gerçektir. Özellikle akıllı telefonlarda bu özelliğin var olması da gerekli durumlarda kullanılmasını sağlayabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Akıllı televizyonda gelinen son nokta

Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas şehrindeki teknoloji fuarı ( CES ) akıllı televizyonlarda gelinen aşamayı gözler önüne serdi. ...